Årets första mc tur



Idag har jag kört årets första mc tur på pappas Kawasaki GPZ 400s-1989. Det blev en lång tur på ca. 20 mil. Tog småvägarna vid Sturefors,Brokind till Rimforsa. Där blev det lite missförstånd angående höger o vänster :P jag fick i alla fall se en fin väg åt åtvid o sen gasa på lite raka vägen till kisa istället för en liten väg som vi tänkt ta från början.. Medans vi var ifrån varandra körde pappa o Björn stora vägen till Kisa på 10 min, trodde att de skulle köra ifatt mig sades det :P När vi åter funnit varandra vid den gamla vanliga korvkiosken i Kisa kurrade pappas mage efter "korvrulle" :) Eller tunnbrödsrulle som det heter egentligen. Mätta o glada körde vi 134 mot Österbymo, en härlig väg :D lagom kurvig, fint skick på vägen, o fin utsikt över några små sjöar. Den som kör i lagom fart hinner se utsikten ;) Hm.. Vid busshållplatsen i Österbymo såg vi stinsens pub, där blir nog inte mer spännande än så.. Vidare mot Tranås, Boxholm o Mjölby för att lite smått genomfrusna värma oss med en kopp kaffe hos Anette o Björn.

Det e stor skillnad på Kawasakin o min Suzuki Bandit. Kawans 6a verkligen en "överväxel". Man får ligga runt 6-7000 varv för att det överhuvudtaget ska hända nånting :P Vid 8 tusen varv drar det faktiskt iväg lite! Men i vilket fall finns det inte en chans att hinna med sporthojarna ändå :P Den känns oxå väldigt låg o konstig vinkel på styret, sportigt skulle det va enligt far, hur nu det går ihop..?
Om man jämför med min gamla Yamaha XS400-1982 e Kawan ändå större trots samma kubik. Ser mer ut som en mc med kåpor o har mer kraft, vibrerar inte så farligt. Det känns att den e lätt o ostadig när det blåser som idag. När pappa sa att han knappt kände att det blåste trodde jag han skoja.. Vinden tar tag i det lilla ekipaget så det känns som man ska blåsa av vägen. Sen sitter jag nog o spänner mig en del oxå, e ovan vid mcn, ute på första turen + blåsten..
Spänningarna känns i kroppen nu, stelt. Men den största känslan e välmående efter en helt underbar dag :)

Här hemma har Jonas o Tone haft en lugn dag med mycket mys o bus! Hon äter gröt som vanligt o har även börjat med lite välling nu. Det känns så bra att vår lilla tjej som från början vägrade flaskan nu mumsar i sig välling i stora klunkar :) Då behöver jag inte stressa hem för att amma o Jonas kan känna sig trygg med att han kan lugna henne.. När jag kom hem låg hon o sov i min säng ♥ Sen blev det många pussar o mys under kvällen o nu har båda mina älsklingar gått o lagt sig..

 

 



  

Annars e vi rätt så friska nu, Tone har fortfarande hostan men det e bättre. Vi har varit hos läkaren med henne o fått hostmedicin men efter att ha läst biverkningarna på flaskan vill vi inte ge för mycket, bara när hon har mycket hosta.



I helgen har vi gjort en rejäl vår städning oxå, putsat fönster o skurat o allt. Känns fräscht! Sen e det snart dags o börja greja lite ute.. Har förberett med lite frön o så, blir spännande o se om vi får nån skörd i år :P Nu när det e så här fint väder får man ju lust o plocka fram ute möblerna! Tänk när det blir dags för första grillningen, härligt :)


Förra helgen firade vi Eje 70 år

Nu har vi äntligen varit på baby cafet igen! Det var många barn i Tones ålder nu, det e kul, då har man lite mer gemensamt o prata om.. Som att de blir skogstokiga när man matar och e för långsam med skeden t.ex. ;) Det blir att åka dit på onsdag oxå o då e Tone förhoppningsvis ännu piggare under sångstunden :)


 


    

Sjuklingar

Det blev ju inte mycket av den här veckan..
Tone fick ta sina vaccinationssprutor i tisdags o har haft feber o hosta efter det. Jag har oxå varit dålig med samma symtom o nu e det bara jag kvar som ska bli frisk! Känns som vi har sovit bort flera dar :S O inget har blivit gjort..
Så nästa vecka blir det desto mer att göra. Måste ju bli bättre då! Vi har smittat varandra i snart två månader o blivit stammisar på apoteket, vet inte hur mycket vi har shoppat där :P Egentligen skulle man isolera sig o gå i ide nån stans så resten av familjen får va friska :P Vilket uppiggande inlägg detta blev..
O som pricken över i't smattrar haglet mot vårt fönster! Härligt vårväder ;)
Lägger till en bild på våran solstråle som iaf alltid gör en glad <3


Jisses den pjamisen e för liten nu :S Hon växer för fort!


Ny vecka

Det var trevligt o träffa alla i lördags när vi firade syrran :) Kul att både KG, Eje o mormor orkade komma! O ni andra med så klart men ni brukar ju orka med festligheter :P Vi fick smörgås tårta, supergod! o cupcakes till kaffet, mums :)



Imorn e det dags för bvc igen.. Den andra vaccinationen. Vet inte riktigt om hon får ta den eftersom hon e förkyld men vi får se. Ska ju iaf på vanliga undersökningen så får vi se vad tant Laila säger :P
Jag ska har oxå en tid imorn, hos tandläkarn.. Igen. Ska ta bort tandsten. Kul!
Sen ska vi till svärmor o äta mat, det ser jag iaf fram emot :)

På onsdag hoppas jag att vi kan åka till baby cafét igen. Det var en månad sen nu.. Först blev det inget för min tandvärk o sen har Tone varit förkyld o en gång var det uppehåll för sportlovet. Men nu har hon ju varit förkyld ett tag så jag tror inte det smittar så mycket. Hoppas hoppas vi mår bättre då! Det vore kul :)

Linda kommer ut till oss på fredag o sover över :) Wolit döh! Då får vi ha lite extra fredags mys :) sen om vädret tillåter blir det lite grävande i grönsakslandet till helgen..

O så har yttligare en vecka gått :P Vad fort det går!

 


RSS 2.0